Прес-центр16 листопада 2017, 15:11

Можливості нового проекту USAІD обговорювалися на регіональному форумі "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"

15 листопада 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбувся  регіональний форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» (далі – Форум).

У заході взяли участь – заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Проекту USAІD, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, підприємницьких структур та громадських об’єднань.

Під час Форуму було презентовано Проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» (далі – Проект USAID), який сприятиме розвитку підприємництва на Луганщині та створенню нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій населення, що постраждали від конфлікту.

Цей проект впроваджується Українським Жіночим Фондом у співпраці з громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD).

Директор Проекту USAІD Наталя Карбовська розповіла про можливості проекту, який стартував на Луганщині у жовтні поточного року та працюватиме в області протягом наступного року.

Один із спікерів Форуму – заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська поінформувала учасників заходу про розвиток та підтримку підприємництва в Луганській області. Вона зазначила, що з метою надання суб’єктам малого та середнього підприємництва фінансової допомоги розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 26 жовтня 2017 року № 768 затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Доопрацьовується Порядок надання фінансової підтримки з обласного бюджету для реалізації інвестиційних проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва області, спрямованих на створення нових робочих місць.

Виступаюча звернулася до представників підприємницьких структур та громадських організацій з пропозицією долучитися до розробки проекту Регіональної цільової програми з підтримки підприємництва «Розвиток та підтримка малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2019 роки».