Прес-центр12 березня 2016, 11:03

Навчальний семінар з питання застосування Методики проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акта відбувся у м. Сєвєродонецьку

Навчальний семінар з питання застосування Методики проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акта відбувся у м. Сєвєродонецьку

    11 березня Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної держадміністрації спільно з сектором Державної регуляторної служби в Луганській області проведено навчальний семінар з питання застосування Методики проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 (зі змінами від 16.12.2015 № 1151).

    У роботі семінару взяли участь спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення.

    Мета семінару ? підвищення професійного рівня фахівців, які займаються питаннями регуляторної політики.

    Під час семінару обговорювалися наступні питання: «Методика проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акту: зміни та етапи проведення аналізу (огляд класичних помилок при здійсненні АРВ)»  та «М-Тест як складова аналізу регуляторного впливу: структура та приклади застосувань».

    Основним доповідачем виступив Андрєєв О.О. – завідувач сектору Державної регуляторної служби в Луганській області.

    Учасників семінару було поінформовано про: порядок та механізми підготовки аналізу регуляторного впливу регуляторного акта: визначення, оцінка важливості та аналіз проблеми, яку пропонується розв'язати шляхом державного регулювання; формування цілей регуляторного впливу; вибір найбільш оптимального альтернативного способу, механізм та заходи розв’язання проблеми; визначення очікуваних результатів від державного регулювання та обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта.

    Було зазначено, що проведення Тесту малого бізнесу (М-Тест) дозволить максимально повно оцінити прямі та адміністративні витрати малого бізнесу при виконанні відповідного регулювання.

    М-Тест розроблено та запроваджено в Україні на виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом (стаття 378) та Порядку денного асоціації між Україною та ЄС для підготовки та сприяння імплементації Угоди про асоціацію (п. 7.7), а також відповідно до норм європейського законодавства щодо МСП.

    Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1151, якою внесено зміни до Методики проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акту набирає чинності з 15.03.2016.

За результатами роботи семінару досягнуто домовленості із сектором Державної регуляторної служби в Луганській області щодо проведення у подальшому навчальних семінарів, надання консультацій та практичної допомоги спеціалістам, які займаються питаннями регуляторної політики.