Прес-центр8 листопада 2017, 08:11

Програма надання бізнес-грантів на початок нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) розпочинає нову програму (далі – Програма), спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні, які потребують допомоги для початку нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу.

Ціль Програми: надання можливостей для відновлення/стабілізації джерела коштів для існування та досягнення довгострокових рішень для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, шляхом надання благодійної допомоги на початок нового та відновлення або розширення існуючого власного мікробізнесу.

Учасники Програми:  ВПО з районів з нестабільною політичною і військовою ситуацією, що зареєстровані та проживають на території Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей, а також жителі Донецької та Луганської областей, які постраждали від конфлікту в Україні.

Програма передбачає надання 600 бізнес-грантів у розмірі від 300 до 1000 доларів США, в залежності від індивідуальних потреб, на початок нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу (гроші будуть спрямовані на банківський рахунок особи в українській валюті за курсом, актуальним на дату перерахування). Бізнес-гранти будуть надані учасникам проекту за умови успішного захисту власної бізнес-ідеї.

Критерії відбору учасників Програми:

Життєздатність та реалістичність бізнес ідеї, розуміння заявником схеми її реалізації.
      Наявність досвіду ведення бізнесу у заявника.
      Актуальність і збалансованість бюджету бізнес-ідеї.
Особлива перевага буде надаватися заявникам, сім’ї яких мають соціальну або фінансову вразливість.

Розмір гранту – від 300 до 1000 доларів США.

            Заявку на участь можна подати за посиланням: http://lap.drc.ngo/form/micro.  Заявки приймаються до 30 листопада 2017 року.

           Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в проекті. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення щодо подальшої участі заявки в проекті. Рішення конкурсної комісії є остаточним. Данська Рада у справах Біженців залишає за собою право відхилити будь-яку заявку.

    Більш детальну інформацію щодо участі у Програмі, можливо отримати звернувшись до контактних осіб за телефонами: (073) 1227467 – Олена, (050) 6101121 – Геннадій, (073) 4702907, (095) 2864212 – Антон (консультант для учасників від Луганської області) , (050) 3679095) – Гаряча лінія ( працює по буднях з 9-30 до 17-00).