Прес-центр1 лютого 2018, 17:02

Проведено робочу зустріч з фахівцями кафедри міжнародної економіки і туризму інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації 01.02.2018 проведено робочу зустріч з фахівцями кафедри міжнародної економіки і туризму інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля, представниками бізнесу, у ході якої обговорювались питання щодо перспектив розвитку туристичної сфери, як пріоритетного напрямку соціально-економічного розвитку регіону.

Підкреслено, що на сьогоднішній день, в умовах втраченої бази туристичного потенціалу,  питання існування і розвитку регіонального туризму є актуальними та потребують всебічної уваги з боку органів державної  виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, науково-дослідних установ, громадських організацій тощо.

Зазначено, що сумісна діяльність позитивно вплине на розвиток туристичної галузі Луганської області, адже лише спільними зусиллями ми досягнемо бажаних результатів та виведемо питання розвитку туризму на новий якісний рівень.

За підсумками зустрічі було визначено необхідність розвитку внутрішнього туризму в регіоні, окреслені перспективні напрямки співпраці та заплановано ряд  спільних заходів, основними з яких є :

розробка спільного плану дій щодо розвитку туризму в регіоні;
проведення кустових зустрічей з залученням органів виконавчої влади, вищих навчальних закладів, представників громадських організацій, суб’єктів туристичної діяльності та ін.;

організація та проведення круглого столу з актуальних питань  розвитку регіонального туризму тощо.