Прес-центр19 грудня 2017, 17:12

Відбулося засідання робочої групи з координації субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»

19 грудня 2017 року під головуванням директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, заступника голови робочої групи Медведчука С.М. відбулося засідання робочої групи з координації  субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

В даний час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2017 року № 1068 (зі змінами від 4 жовтня 2017 року № 754) затверджені до реалізації в 1 пулі - 24 проекти на 79,2 млн.грн, у 2-а пулі - 42 проекти на 117,8 млн.грн.

На сьогоднішній день по 1 пулу існує 5 проектів, результати закупівель робіт і технагляд якого погодив Європейський інвестиційний банк. Це проект відділу освіти Кремінського району (узгоджений 28.09.2017) та проекти Комунального підприємства «Кремінна теплокомуненерго», Міловського селищної ради, Комунального підприємства «Теплосервіс Станично-Луганського району», відділу освіти Троїцької райдержадміністрації (узгоджені 28.11.2017).

Основними питаннями, які розглядалися на засіданні та вимагають оперативного вирішення, були:

- підготовка платіжних документів на отримання 30% авансу на початок робіт;

- продовження термінів дії підписаних кінцевими бенефіціарами договорів про закупівлю (термін закінчується 31.12.2017) шляхом підписання додаткової угоди, з огляду на об'єктивні обставини затримки фінансування.

- подальших дій кінцевих бенефіціарів щодо реалізації проектів по яких не проведено процедури закупівель і тих, що знаходяться на актуалізації.

За проектами 2а пулу було обговорено стан якості підготовки проектної документації, її актуальності, а також коректності наданої інформації. В даний час групою технічної підтримки ПРООН (UNDP) проводяться роботи по перевірці проектної документації фактичному стану на об'єкті.

За допомогою Skype зв’язку з містами та районами області були обговорені проблемні питання, які виникають у кінцевих бенефіціарів та подальших їх дій для успішної реалізації проектів.