Прес-центр15 вересня 2023, 11:09

Громади мають напряму виходити на рівень міжнародної співпраці

Провели чергове робоче засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва на тему зовнішніх зносин в онлайн режимі. В рамках співпраці,  ми вже маємо видимі результати. Офіс міжнародного співробітництва став дійсно ефективним інструментом налагодження міжнародних відносин та залучення підтримки.  

Луганщина – один із тих регіонів, який зазнав найбільших руйнувань та пошкоджень. Зараз ми продовжуємо напрацьовувати конкретні проєкти та програми з відновлення та реінтеграції тимчасово окупованих територій області.

Пріоритетними напрямками залишається розмінування, відновлення водопостачання та енергетичного сектору. Перспективу та можливість підтримки в цих напрямках виловила Швеція, нині триває налагодження прямої комунікації.

Всі основні напрямки окреслені і серед керівників військових адміністрацій та представників громад регіону. Ми заохочуємо співпрацювати напряму із міжнародними партнерами, долучатися до європейських програм, адже «на місцях» люди краще розуміють свої проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Нагадаємо, регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.