Прес-центр22 березня 2018, 11:03

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

Щороку 22 березня більшість країни світу відзначають Всесвітній День Води або, як його офіційно називають, – Всесвітній день водних ресурсів. Вперше ідея проведення такого свята прозвучала на Конференції ООН, яка відбулася в червні 1992 року в Ріо-де-Жанейро і була приурочена охороні навколишнього середовища та розвитку. Таким чином, Генеральна Асамблея ООН, прийнявши резолюцію від 22 лютого 1993 року, оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів .

Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів – закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на національному рівні, об'єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов'язаних з необхідністю захисту водойм.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Так, раціональне використання води, як найважливішого глобального ресурсу, є запорукою сталого майбутнього.

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації щіро вітає всіх із Всесвітнім днем водних ресурсів!