Прес-центр19 квітня 2011, 13:04

19.04.2011 року в Луганській облдержадміністрації проведено круглий стіл для громадськості та регіональних засобів масової інформації на тему «Легальна робота сьогодні – достойна пенсія завтра».

 

На круглому столі були обговорені питання:
          1. Порушення законодавства про працю: статистичний огляд на міжнародному, державному та регіональному рівнях.
          2. Посилення відповідальності за порушення законодавства про працю. Основні положення трьох ключових урядових законопроектів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.
          3. Посилення відповідальності за не оформлення трудового договору: порівняння міжнародних та національних розмірів санкцій.
 
           Прийняття законопроектів забезпечить підвищення мінімальних рівнів заробітної плати, сприятиме легалізації заробітної плати, збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів, Пенсійного та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, забезпечить диференціацію заробітної плати та збільшення її розміру, покращить соціальний захист працівників, особливо на підприємствах малого та середнього бізнесу, зокрема у сфері побутового обслуговування населення, торгівлі, харчової промисловості, будівництва, транспорту, з’являться додаткові умови добросовісної конкуренції між виробниками однієї галузі (однакового виробництва) незалежно від поширення на них дії угод, посилить ефективність державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.
         Законопроекти дозволять захистити конституційне право громадян на своєчасне одержання винагороди за працю та забезпечать позитивний вплив на стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, зменшать кількість випадків порушень норм законодавства про працю.