Прес-центр31 серпня 2011, 14:08

1 вересня у дитячих закладах системи соціального захисту населення області розпочинається новий навчальний рік.

 

 
У Луганському обласному ПТУ-інтернаті День знань розпочнеться з урочистої лінійки, на якій відбудеться знайомство з історією училища, з робітниками училища, ушанування учнів першого курсу.
З метою відзначення знаменної дати 20-річчя Дня Незалежності України проводиться перший урок на тему: “Україна - наш спільний дім”.
         Головною метою цього уроку є:
           - ознайомлення учнів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, вивчення основних засад демократичного та суспільного ладу України, її досягнень за останні роки;
           - закріплення знань про державну символіку (Герб, Прапор, Гімн, Основний Закон України – Конституцію); про такі поняття та категорії, як народ, нація, етнос, держава, громадянин, громадянські права та обов'язки;
          - зміцнення громадянських якостей учнів;
          - формувати ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови, сім'ї, самого себе; почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу.
Далі відбудеться знайомство учнів першого курсу з училищем, буде проводитись екскурсія по училищу.
Крім того, пройдуть батьківські збори, де буде розглянуто умови навчання, проживання, харчування, медичного обслуговування та дозвілля учнів. На запитання батьків відповість адміністрація училища.
 
У Ровеньківському обласному дитячому будинку-інтернаті станом на 01.09.2011 року знаходиться на повному державному забезпеченні 203 підопічних, з яких 62 охоплені навчальним процесом. У зв’язку з цим 01.09.2011 року відбудеться свято, присвячене Дню знань, під час якого пройде урочиста лінійка, присвячена початку навчального року та музично-літературна вистава „Шкільна подорож планетами галактики”.