Прес-центр28 грудня 2015, 09:12

49 особам встановлено пенсію за особливі заслуги перед Україною

25 грудня 2015 року відбулося засідання робочої групи з розгляду питань встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною. У заході взяли участь голова групи, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник голови робочої групи, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, члени групи.

 

Елеонора Поліщук наголосила, що дуже важливо забезпечити гідну пенсію тим людям, які мають значні заслуги перед державою та регіоном.

 

На розгляд робочої групи подано 49 клопотань від міських і районних адміністрацій, у тому числі:

 

- учасників бойових дій - 6 осіб;

- осіб, нагороджених почесними званнями – 16;

- осіб, нагороджених орденами в мирний час – 15;

- матерів, які народили п'ятеро і більше дітей -2 особи;

- депутатів обласних, міських і районних рад - 7 осіб.

 

За результатами розгляду справ, комісією встановлено пенсію за особливі заслуги перед Україною всім 49 особам.

 

Додатково.            

 

За період з 2001 року (час дії Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною») Комісіями зі встановлення пенсій за особливі заслуги, як при Кабінеті Міністрів України, так і при обласній держадміністрації, 66 521 пенсіонеру Луганської області, які мають особливі заслуги у сфері державної, громадської або господарської діяльності, досягнень в галузі науки, культури, освіти, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту, були встановлені пенсії за особливі заслуги.

 

У 2015 році одержувачами пенсій за особливі заслуги є 13137 пенсіонерів, які проживають на підконтрольній українській влади території.

 

Яна Соловйова