Прес-центр6 листопада 2008, 12:11

5 листопада 2008 відбулося засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат

 У засіданні взяли участь голови (заступники міських голів) Краснодона, Сєвєродонецька, заступники голів Лутугинської та Перевальської райдержадміністрацій, начальники управлінь економіки, управлінь праці та соціального захисту населення, члени робочої групи, керівники (заступники керівників) КП “Краснодонтеплоенерго”, КП “Краснордонводоканал”, ВАТ “Краснодонське АТП-10914”, ЗАТ “Термо”, ТОВ „Луганські акумулятори - 1”, ТОВ „Луганські акумулятори - 2”, ЗАТ „Луганські акумулятори”, КП “Облтепло”, ЗАТ “Сєвєродоноцьке АТП - 10920”, КП “Сєвєродоноцьктеплокомуненерго”, ТОВ “Успенський кар’єр”, КП “Перевальськтепло”, Перевальське ЖКО. За підсумками наради були надані протокольні доручення :
1. Визнати недостатньою роботу Краснодонського, Луганського, Сєвєродонецького міськвиконкомів, Лутугинської та Перевальської райдержадміністрації в частині виконання доручення Прем’єр-міністра України від 13.03.2007 № 10896/1/1-07 стосовно погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, а також протокольних доручень за підсумками попередніх засідань робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група).
2. Взяти до відома інформацію першого заступника Краснодонського міського голови щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати на підприємствах:  КП “Краснодонтеплоенерго”, КП “Краснодонводоканал” до 01.01.2009.
3. Взяти до відома інформацію голови правління ЗАТ „Термо” щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати до 01.01.2009
4. Взяти до відома інформацію директора ТОВ „Луганські акумулятори - 1” щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати до 01.01.2009
5. Взяти до відома інформацію директора ТОВ „Успенський кар’єр” щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати до 01.12.2008.
6. Взяти до відома інформацію директора Перевальське ЖКО щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати до 01.01.2009.
7. Головному управлінню житлово-комунального господарства, Лутугинській райдержадміністрації проаналізувати фінансовий стан РКТП “Лутугинотепло”. Про результати проведеної роботи інформувати облдержадміністрацію та правоохоронні органи.
8. У разі невиконання графіків або зростання боргу, вживати заходів по розірванню в установленому порядку контрактів з керівниками, які не забезпечили погашення заборгованості із заробітної плати.
9. На виконання доручення Першого віце-прем’єр міністра до листа Пенсійного фонду України № 14073/03-10 від 08.08.2008 при формуванні бюджетів передбачити кошти на погашення заборгованості підприємств житлово-комунального комплексів та установам, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів. 
10. На виконання доручення Першого віце-прем’єр міністра до листа Пенсійного фонду України № 14073/03-10 від 08.08.2008 вживати невідкладних заходів щодо покращення роботи органів Державної виконавчої служби по примусовому стягненню боргів по заробітній платі та боргів до Пенсійного фонду.
11. На виконання доручення Першого віце-прем’єр міністра до листа Пенсійного фонду України № 14073/03-10 від 08.08.2008 Головному управлінню економіки облдержадміністрації спрямовувати роботу Луганського обласного відділу з питань банкрутства щодо прискорення погашення кредиторських вимог підприємств, стосовно яких порушено провадження у справі про банкрутство, та зменшення їх заборгованості перед Головним управлінням пенсійного фонду України в Луганській області.