Прес-центр12 жовтня 2011, 11:10

6-7 жовтня відбувся обмін досвідом між керівниками установ соціального захисту населення Ростовської та Луганської областей.

Під час поїздки керівники відвідали Міністерство праці і соціального розвитку Ростовської області, інтернатні установи соціальної сфери (дитячі, психоневрологічного і загального профілю), розташовані на території Ростовської області, з метою обміну досвідом в частині організації медико-соціального обслуговування  підопічних, вивчили структуру і діяльність підсобних господарств інтернатних установ. Інформація, отримана в результаті відвідування інтернатних установ Ростовської області, дасть можливість упровадити інноваційні  методи і напряму в роботі Луганських обласних стаціонарних установ, що   дозволить поліпшити, як медико-соціальне обслуговування підопічних, так і роботу співробітників будинків-інтернатів.  У свою чергу співробітники інтернатних установ Луганської області поділилися своїми методами роботи з колегами з Ростовської області. 

 

Також в рамках робочої зустрічі керівників соціальної сфери стався обмін досвідом між Комунальною установою «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» і «Державною обласною установою реабілітаційний центр «Добродія» для дітей з обмеженими можливостями: дефектами розумового і фізичного розвитку» м. Шахти, Ростовської області, з питань вживання різних методик з соціальної, педагогічної, психологічної та медичної реабілітації дітей-інвалідів, а також розробка спільних програм по комплексній реабілітації дітей-інвалідів.

З метою вивчення і впровадження міжнародного досвіду роботи з бездомними громадянами, нормативної бази і принципів роботи з цією категорією населення, керівники Луганської області відвідали притулок для бездомних громадян.