Прес-центр5 грудня 2018, 08:12

Чергове засідання Луганської обласної МКМР з правової освіти населення

04 грудня 2018 року відбулось засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Ольги Лішик на засіданні були розглянуті питання, щодо  формування відповідального ставлення батьків із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, до виконання своїх обов'язків, підвищення виховного потенціалу сім'ї, створення належних умов для забезпечення реалізації права дитини на виховання в сім'ї як принцип діяльності центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

При обговоренні плану роботи Луганської обласної МКМР з правової освіти населення на 2019 рік, представником Департаменту запропоновано включити наступні актуальні питання:

- процедура взяття на облік внутрішньо-переміщених осіб. Механізм призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам та здійснення контролю за проведенням соціальних виплат;

- процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та забезпечення матеріально-соціальною допомогою.

При активному обговоренні, учасниками комісії були ухвалені відповідні рекомендації та затверджено план роботи на наступний рік.

    

Інна Корнієнко