Прес-центр21 серпня 2017, 15:08

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА долучився до акції ФН ООН «Зупиніть насильство по відношенню до жінок»

19 серпня відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Саме цього дня у 2003 році у штаб-квартирі ООН у Багдаді в результаті вибуху загинуло 22 особи із числа працівників гуманітарної місії та волонтерів. На Луганщині із початком конфлікту працюють низка міжнародних гуманітарних організацій, із якими в Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації налагоджена тісна співпраця.

 

19 серпня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи міжнародних організацій відбувся захід з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, під час якого усім мешканцям та гостям міста запропонували долучитися до майстер-класів, флеш-мобів, фестивалю фарб холі. Кожна міжнародна організація мала можливість поінформувати населення про основні напрямки діяльності. Кожен міг долучитися до тренінгів із мінної безпеки та надання першої медичної допомоги, що особливо актуально для мешканців Луганської області. Захід проведено під гаслом «Not a target» – «не мішень», який означає, що мирне населення та працівники гуманітарних організацій не мають бути мішенями у збройних конфліктах.

 

Долучилися до заходу й працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації на чолі із директором Елеонорою Поліщук. Зокрема, фахівці Департаменту та директор приєдналися до акції Фонду народонаселення ООН «Зупиніть насильство по відношенню до жінок». У рамках акції усі бажаючі залишили відбитки помаранчевих або блакитних долонь на знак підтримки протидії ґендерному та домашньому насильству, жертвами якого, частіше за все, стають жінки.

 

Яна Соловйова