Прес-центр1 червня 2017, 08:06

Елеонора Поліщук поінформувала про початок літньої оздоровчої кампанії для дітей в Луганській області

30 травня 2017 року напередодні Дня захисту дітей директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь в ефірі телепередачі «ЛОТ наживо» щодо організації літньої оздоровчої кампанії для дітей Луганщини.

 

Вона розповіла, що фінансування літньої оздоровчої кампанії планується із бюджетів різних рівнів: обласного, місцевих, державного. Із обласного бюджету на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах області та перебувають на повному державному забезпеченні, заплановано фінансування у сумі 2450,2 тис. грн. На оздоровлення дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, – 2028,6 тис. грн. У місцевих бюджетах заплановано 7453,5 тис. грн.

 

Елеонора Поліщук зазначила, що станом на 01 травня 2017 року найбільші показники фінансування літньої оздоровчої кампанії за рахунок коштів місцевих бюджетів серед міст області – у міста Сєвєродонецька, серед районів – у Кремінського, Сватівського та Старобільського. Найнижчий рівень – у Міловському та Новопсковському районах.

 

За рахунок державного бюджету з лютого по грудень проходить оздоровлення дітей в центрах «Артек» і «Молода гвардія», де щорічно оздоровлюються близько 1400 дітей області.

 

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації поінформувала, що загальне охоплення дітей оздоровленням та відпочинком планується на рівні минулого року, тобто 25200 дітей або 41% від загальної кількості.

 

Станом на 01 травня 2017 року кращі планові показники серед міст області – у місті Рубіжному, серед районів – у Кремінському та Станично-Луганському районах.

Найнижчі планові показники у міста Лисичанськ, Марківському, Попаснянському та Троїцькому районах.

 

Елеонора Поліщук наголосила, що оздоровлення дітей із районів області, наближених до лінії зіткнення, є одним із першочергових завдань.

Заходи з оздоровлення таких дітей передбачені Обласною програмою оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017-2019 роки.

Крім цього, згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України 700 дітей із Луганської області будуть направлені на оздоровлення за рахунок коштів державного бюджету в дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія» із вересня по грудень поточного року.

 

Під час ефіру зазначено, що, нажаль, через початок антитерористичної операції в області значна частина власної оздоровчої бази Луганщини є втраченою. Мережа позаміських дитячих оздоровчих закладів буде складатися із 6 таборів, у числі яких «Зоря», «Мрія», «Сосновий гай» у Кремінній, «Гончарівський» у Сватівському районі, «Джура» у Старобільському районі, «Лісова галявина» у Марківському районі. Їх робота почнеться за графіком уже з перших чисел червня.

 

Згідно з інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, планується організувати роботу 261 табору з денним перебуванням на базі шкіл та позашкільних установ, у тому числі,
108 «мовних таборів».

 

Елеонора Поліщук розповіла про оздоровлення дітей за межами Луганської області. Вже отримано підтвердження про запрошення 300 дітей на відпочинок у Херсонську область (перша група із 30 дітей поїде у Скадовськ з 05 червня 2017 року, ще 270 дітей планується оздоровити в серпні) і від Харківської облдержадміністрацію (20 дітей з 01 червня
2017 року будуть оздоровлені в смт Сергіївка).

 

За словами директора Департаменту, ведеться робота щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей за кордоном. На даний момент відпрацьовується пропозиція Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо направлення дітей на відпочинок у республіку Хорватія. Перший заїзд групи із 86 дітей Луганської області заплановано на 27 липня 2017 року, наступний заїзд
43 дітей – із 18 серпня поточного року.

 

Крім того, за інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, планується оздоровлення і відпочинок 64 вихованців шкіл-інтернатів. Зокрема, у республіці Австрія (18 дітей із Новоайдарської обласної загальноосвітньої школи-інтернату; 20 дітей із Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру «Кришталик»; 12 дітей із Сєвєродонецької загальноосвітньої школи-інтернату) та в США
(9 вихованців Щастинської обласної санаторної школи-інтернату та 5 вихованців Кремінської обласної загальноосвітньої школи-інтернату).

 

Яна Соловйова