Прес-центр11 листопада 2015, 13:11

Елеонора Поліщук: «Завдяки спільним зусиллям обласної влади та громадських організацій спрощено порядок обліку переселенців»

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук під час засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при обласній держадміністрації розповіла про зміни в законодавстві щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб.

 

Вона відзначила, що наразі очікується набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який значно полегшить життя переселенців. Так, приведено у відповідність законодавству як за назвою, так і за змістом довідку внутрішньо переміщеної особи. Відсутній контроль з боку міграційної служби, вирішено питання щодо видачі довідки постраждалим від конфлікту іноземцям та особам без громадянства. Також, згідно із новими нормами, для отримання довідки не потрібна реєстрація особи в зоні конфлікту, достатньо будь-якого документу, що може підтвердити проживання особи на непідконтрольній українському Уряду території.

 

«Саме завдяки спільним зусиллям органів обласної влади та громадських організацій, які писали листи, запити, надавали пропозиції до різних інстанцій, спрощено порядок взяття на облік переселенців», – наголосила Елеонора Поліщук.

 

Директор Департаменту також поінформувала, що станом на 6 листопада поточного року в області взято на облік 234 580 осіб, що складає 203 723 сім'ї. Із загальної кількості облікованих 18 027 – діти, 173 769 – пенсіонери. Крім того, із жовтня 2014 року в області переселенцям виплачено 233,24 млн грн для покриття виплат на проживання. Наразі органами соціального захисту населення розпочато прийом документів для третього етапу виплат.

 

Яна Соловйова