Прес-центр10 серпня 2018, 10:08

Фахівці Рубіжного взяли участь у тренінгу «Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству»

Представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) із
30 липня по 01 серпня 2018 року в місті Одеса проведено триденний тренінг за темою: «Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству».

Участь у тренінгу взяли фахівці суб’єктів міжвідомчої взаємодії міста Рубіжне, що задіяні в механізмі реагування на випадки насильства. Протягом перших двох днів представники поліції, системи бюро безоплатної правової допомоги, управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради, управління охорони здоров’я міської ради, служби у справах дітей міської ради, Рубіжанського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вивчали міжнародні підходи до запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству, можливості їх застосування в Україні. Програмний координатор Європейського інституту репродуктивного здоров’я EEIRH Іонела Хорга розповіла про основні принципи та складові міжвідомчого реагування, надання комплексної допомоги у випадку насильства. Вона поділилась досвідом оперативного реагування на насильство за ознакою статі та домашнє насильство, ефективного перенаправлення постраждалих, поінформувала про роль міжвідомчої співпраці та боротьбу з цими негативними явищами в Румунії.

Протягом третього дня тренінгу професор кафедри цивільного та кримінального права і процесу Чорноморського національного університету, експерт УГСПЛ Алла Блага та завідувач кафедри адміністративного процесу Одеського державного університету внутрішніх справ Олена Ковальова провели роботу в групах та на прикладах розглянули роль фахівців кожної сфери задля успішної імплементації нещодавно прийнятих змін у законодавстві.

По завершенню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про його проходження.

Яна Соловйова