Прес-центр19 вересня 2017, 15:09

Ґендерний підхід: шлях до високої якості задоволення потреб у громадах Луганщини

В умовах активного процесу децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад на Луганщині важливим питанням є впровадження ґендерного компоненту на первинних етапах формування ОТГ. Саме з цією метою Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації налагоджується співпраця із громадами.

 

15 вересня 2017 року у Чмирівській об’єднаній територіальній громаді Старобільського району Луганської області відбулося відкрите засідання координаційної ради Чмирівської ОТГ за темою: «Ґендерний підхід: шлях до високої якості задоволення потреб у громаді». Засідання проведено з ініціативи міжнародної організації ООН Жінки. У заході взяла участь представниця Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

На засіданні координаційної ради були розглянуті питання подальшої співпраці з Чмирівською ОТГ на шляху досягнення ґендерної рівності у контексті процесів децентралізації. Національна консультантка з ґендерно-чутливого бюджетування, представниця ООН Жінки Юлія Гончар розповіла про перспективи громади в інтеграції ґендерного підходу в місцеві політики, плани та бюджети. Також були розглянуті зміни в бюджетних видатках у рамках програм, необхідних для досягнення цілей ґендерної рівності та поліпшення якості життя у громаді. Жінки-лідерки груп самодопомоги Чмирівської ОТГ презентували профіль громади та оцінку пріоритетних потреб жінок і чоловіків у громаді.

 

Катерина Фетісова