Прес-центр15 лютого 2018, 08:02

Луганщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

14 лютого 2018 року в облдержадміністрації відбулося засідання урочистого розширеного правління Луганської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), участь у якому взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«День вшанування учасників бойових дій на території інших держав об’єднує тих, для кого «інтернаціональний борг» – це світла пам’ять і гіркі втрати», – наголосив очільник області. В Афганістані майже кожний четвертий солдат, а це понад 160 тисяч, був із України. І серед загиблих також кожна четверта людина родом з нашої держави. У горнилі війни загинули та померли від отриманих поранень 162 наших земляка-луганчанина. До цього дня є зниклі безвісти.

На зустрічі з Юрієм Гарбузом ветерани Афганістану Луганської області обговорили питання їх соціального і медичного захисту, а також пільгового забезпечення.

Очільник Луганщини запевнив воїнів-інтернаціоналістів у підтримці з боку обласної влади та зазначив: «Шана військовослужбовцям, які зберегли вірність присязі та військову честь, має бути непохитною». Також, у Сєвєродонецьку біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг і покладання квітів. Віддати шану солдатам та офіцерам, які з честю виконували свій службовий обов’язок на територіях 16 країн світу, прийшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники міської влади, громадськість і молодь. Під час мітингу відбулась панахида, потім учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.

За матеріалами Департаменту масових

комунікацій облдержадміністрації