Прес-центр2 березня 2016, 14:03

Луганський обласний центр зайнятості прозвітував про роботу в 2015 році

1 березня поточного року в обласній державній адміністрації для місцевих ЗМІ відбувся брифінг директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського щодо діяльності служби зайнятості в умовах впровадження Стратегії модернізації та розвитку державної служби зайнятості – виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2016-2020 роки.

 

Керівник служби зайнятості зазначив, що Луганщина завжди виявляла готовність до запровадження новацій у сфері зайнятості. «Зокрема, для проведення дослідної апробації нових форм роботи центрів зайнятості у Луганській обласній службі зайнятості з кінця січня 2016 року працює вже 3 пілотні центри. У подальшому, планується апробація у межах всієї області. Саме зараз, у період модернізації служби зайнятості, необхідно сконцентрувати увагу на програмах активної політики зайнятості, посилити інформаційну складову, налагодити тісну співпрацю з соціальними партнерами, а головне – роботодавцями, активно залучати мешканців громади до суспільно корисної праці, інформувати безробітних про сутність, кроки і дії, які варто здійснити для започаткування власного бізнесу» - проінформував Сергій Болотський.

 

Крім того, за словами директора обласного центру зайнятості, буде забезпечено підвищення якості обслуговування шукачів роботи та роботодавців, у тому числі, із застосуванням сучасних методів інформаційно-роз’яснювальної роботи та інформаційних технологій, впровадження «Електронного кабінету роботодавця та шукача роботи»; оперативне працевлаштування шукачів роботи та зменшення тривалості пошуку роботи й обсягів довгострокового безробіття; розширення бази вакансій Служби; збільшення частки витрат, що спрямовуються на реалізацію заходів активної політики зайнятості в загальних витратах тощо.

 

Журналістів також цікавили питання зайнятості внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих учасників АТО, сільського населення, співпраці служби зайнятості з міжнародними організаціями тощо, на які вони отримали вичерпні відповіді.

 

За матеріалами Луганського обласного центру зайнятості