Прес-центр20 грудня 2017, 08:12

На Луганщині проведено першу супервізію в рамках пілотного проекту із попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

На Луганщині продовжується впровадження пілотного проекту щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району визначено контактних осіб із числа місцевих жителів, які надають першу допомогу постраждалим, перенаправляють до суб’єктів міжвідомчої взаємодії та проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. У листопаді проведено семінар для контактних осіб та семінар-практикум із перенаправлення за участю представників районних та обласних структур. 19 грудня 2017 року проведено першу супервізію для контактних осіб.

Під час супервізії обговорено практичні аспекти роботи із постраждалими від насильства. Партнери Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації в реалізації проекту – міжнародні організації Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger – повторили із учасниками навички консультування, обговорили принципи безпечного планування, а також розглянули питання підняття обізнаності про ґендерно обумовлене насильство.

Яна Соловйова