Прес-центр19 cічня 2018, 08:01

На Луганщині розповсюджуються буклети «Шлях до ґендерної рівності»

На Луганщині питання ґендерної політики завжди були актуальними, адже ще з 2003 року регіон став пілотним для впровадження ґендерних принципів у різні сфери життєдіяльності. Сьогодні, незважаючи на конфлікт, наявний досвід не втрачено. У містах, районах та об’єднаних територіальних громадах Луганщини питання ґендерної політики координуються структурними підрозділами соціального захисту населення. Важливою є підтримка інформаційними матеріалами як фахівців, так і мешканців громад.

З цією метою Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації у січні 2018 року розповсюджуються інформаційні листівки двох видів «Шлях до ґендерної рівності». У листівках містяться поняття ґендеру, ґендерної рівності, основні прояви ґендерної нерівності в Україні.

Листівки виготовлені громадською організацією «Жінки Луганщини», яка працює заради збереження мирну і злагоди в суспільстві, захисту економічних, політичних і соціальних інтересів та прав жінок, сприяння залученню жінок до управління справами суспільства й держави.

Яна Соловйова