Прес-центр30 травня 2017, 16:05

Номери «гарячих ліній» для школярів, абітурієнтів та студентів із зони АТО та Криму

З метою забезпечення рівного доступу до отримання освіти для дітей із зони АТО та Криму, ГО «Фонд «Відкрита політика» з 2015 року розпочав інформаційну та адвокаційну кампанії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством інформаційної політики України, Міністерством з тимчасово окупованих територій та ВПО України за підтримки ЮНІСЕФ. На сьогоднішній день у Фонді постійно працює консультаційна «гаряча лінія» з освітніх питань, створені і поширенні відео та аудіоролики, створена інтернет платформа «Доступна освіта» (http://dostupnaosvita.com.ua), де можна знайти відеоуроки з української мови й літератури та історії України, покрокові інструкції щодо отримання документів про освіту державного зразка, процедури здобуття вищої освіти за спрощеною процедурою тощо.

 

У квітні 2017 року Фонд «Відкрита політика» за підтримки ЮНІСЕФ розпочав проект «Створення мережі «гарячих ліній» для школярів, абітурієнтів та студентів із зони АТО та Криму у Сєвєродонецьку, Краматорську, Херсоні та Києві». У рамках цього проекту громадська організація «Фонд «Відкрита політика» у травні 2017 року створює в зазначених містах консультаційні «гарячі лінії» для мешканців непідконтрольних Уряду України районів Донбасу та Криму з питань здобуття освіти в Україні, отримання дублікатів втрачених освітніх документів, пільг для студентів та інших освітніх питань.

 

Більш детальну інформацію можна отримати на інтернет-платформі «Доступна освіта» за посиланням http://dostupnaosvita.com.ua або за номерами «гарячих ліній» 0 800 504 425 (безкоштовно). Мобільні номери: +38 068 951 25 13, +38 050 550 54 11 (Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita) у робочі дні з 9:00 до 18:00.

 

За матеріалами громадської організації «Фонд «Відкрита політика»