Прес-центр27 листопада 2015, 14:11

Обласною держадміністрацією посилюється робота щодо зменшення заборгованості із заробітної плати

26 листопада 2015 року в облдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк.

 

Представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов надав стислу інформацію про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганської області. Так, станом на 23 листопада 2015 року заборгованість на підконтрольній частині області складає 40,7 млн грн на 52 підприємствах. Із них на 37 економічно активних підприємствах – 31,5 млн грн, у тому числі на 8 підприємствах комунальної форми власності у сумі 2,2 млн грн та на 29 підприємствах інших форм власності в сумі 29,3 млн грн. Заборгованість на державних підприємствах відсутня.

 

Доповідали про стан погашення заборгованості у відповідному районі та місті представники місцевих органів влади та керівники підприємств-боржників. Зокрема, заслухані представники керівництва міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне, а також Станично-Луганського й Попаснянського районів.

 

Відповідальними структурними підрозділами облдержадміністрації спільно з органами місцевої влади та керівниками підприємств-боржників вжиті заходи за результатами попереднього засідання комісії, яке проводилося 12 листопада 2015 року, що призвело до зменшення заборгованості із заробітної плати на 670,3 тис. грн, або на 1,6 %.

 

У ході засідання прийнято рішення посилити роботу відповідальних структурних підрозділів обласної держадміністрації спільно з органами місцевої влади з погашення заборгованості. Місцевим органам влади доручено посилити співпрацю з підприємствами-боржниками щодо сприяння забезпечення обсягами робіт для відновлення економічної діяльності та звернути увагу на заборгованість підприємств із внесків до Пенсійного фонду України.

 

Яна Соловйова