Прес-центр30 березня 2016, 14:03

Ольга Лішик: Наше завдання на сьогодні – інформувати населення щодо тематики насильства

29 березня 2016 року з ініціативи Фонду Народонаселення ООН в Україні відбулося чергове засідання саб-кластеру з питань протидії ґендерно обумовленому насильству, у якому на постійній основі працює Департамент соціального захисту населення обласної держадміністрації. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, Головного управління Національної поліції в Луганській області, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко та члени міжнародних організацій, що працюють на Луганщині.

 

На початку засідання Ольга Лішик відзначила важливість обговорення питань подібної специфічної тематики, адже саме тут необхідно вчасно виявити проблему та працювати на її упередження. «Наше завдання на сьогодні – інформувати населення щодо тематики насильства. На регулярній основі працює обласна Координаційна рада з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Ми тісно співпрацюємо із міжнародними організаціями, що задіяні у даному напрямку. Особливо важливо донесення правдивої інформації щодо домашнього та ґендерного насильства у населені пункти на лінії розмежування», – розповіла Ольга Лішик.

 

Заступник голови облдержадміністрації наголосила на важливості виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів даної тематики, які б передавалися «із рук в руки», адже не у кожного є інтернет та інші засоби комунікації. Одним із пріоритетів названо відновлення роботи обласного соціального центру матері та дитини, який є дієвим механізмом попередження соціального сирітства та допомоги вагітним жінкам і молодим дівчатам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

У рамках саб-кластеру розглянуто протокол обміну інформацією серед суб’єктів, що працюють із постраждалими, а також онлайн форм довідкової інформації про надавачів послуг у сфері ґендерного насильства. Відзначено, що нещодавно проведено навчання 80 лікарів із різних міст і районів Луганщини щодо міжвідомчої взаємодії та допомоги постраждалим від ґендерного насильства.

 

Учасникам презентовано організацію «Врачи мира», результати й основні напрямки її діяльності на Луганщині.

 

Яна Соловйова