Прес-центр2 березня 2016, 14:03

Про право на пенсію за особливі заслуги перед Україною

Питання. Мене учетверте обрано депутатом районної ради. З якого часу матиму право надбавку до пенсії відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»: з початку діяльності ради цього скликання чи після її закінчення?

 

Відповідь. Згідно з п. 7 ст. 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною мають, зокрема, депутати всього чотирьох і більше скликань Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних Київської та Севастопольської міських рад, районних, районних у містах, міських рад міст обласного значення в Україні та в колишній Українській РСР.

 

Зазначеній вище категорії осіб пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

 

Пенсія за особливі заслуги призначається з дня звернення за встановленням пенсії. Днем звернення за встановленням пенсії за особливі заслуги вважається день прийому заяви про порушення клопотання про встановлення пенсії за особливі заслуги з усіма необхідними документами.

 

Олена Гарькавець

За матеріалами видання «Праця і зарплата» (від 20.01.2016 № 3 (967)