Прес-центр20 листопада 2015, 13:11

Продовжується робота Департаменту в рамках діяльності саб-кластеру з питань протидії ґендерному насильству

У Сєвєродонецьку продовжується проведення саб-кластерів щодо протидії ґендерному насильству. У засіданні, що відбулося 19 листопада поточного року, взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров'я ОДА, міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, «Лікарі миру», «Лікарі без меж», NRC, Датської ради у справах біженців, центру психосоціальної адаптації для переселенців.

 

Учасники поділилися новинами щодо роботи, проведеної після останньої зустрічі саб-кластеру. Обговорені ініціативи, присвячені Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». Представник Департаменту соцзахисту населення ОДА поінформувала, що кожне місто та район області охоплені тематичними заходами, адже в умовах конфлікту питання насильства загострюється і необхідність боротьби із цими явищем зростає.

 

Представник Фонду Народонаселення ООН Олена Кочемировська презентувала план гуманітарного реагування у сфері ґендерного насильства на 2016 рік. Зокрема, стратегічними завданнями визначено проведення адвокаційної роботи, забезпечення недискримінаційного доступу до базових якісних послуг, підвищення життєстійкості людей, уражених конфліктом. Вона також розповіла про роботу в області п’яти 5 мобільних бригад у містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк, а також у Новоайдарському, Кремінському і Станично-Луганському районах.

 

За інформацією Фонду Народонаселення ООН, подібні мобільні бригади працюють у п’яти областях України. З 1 по 18 листопада фахівцями бригад зафіксовано 265 випадків насильства. 26% з них – факти домашнього насильства. 87% потерпілих є жінками.

 

Яна Соловйова