Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

Протягом 10 місяців Луганським обласним центром зайнятості працевлаштовано майже 11 тисяч осіб

Протягом 10 місяців 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися майже 31,6 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, що перебували на обліку: 57,9% – жінки, 39,9% складає молодь у віці до 35 років. Протягом зазначеного періоду поточного року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність майже 11,7 тис. вільних робочих місць від 1,9 тис. роботодавців області.

 

З метою оперативного і якісного вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі соціально вразливих категорій громадян, центрами зайнятості Луганської області проводиться активна політика на ринку праці. Так, протягом січня – жовтня 2015 року постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали майже 10,7 тис. осіб. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 101 особа. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 140 осіб.

 

Професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за направленням державної служби зайнятості проходили більше 2,2 тис. безробітних.

 

З метою зняття соціальної напруги на ринку праці з початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено майже 4,5 тис. безробітних осіб.

 

Станом на 1 листопада 2015 року на обліку в центрах зайнятості Луганської області перебувають 7,8 тис. безробітних громадян, з них 66,8% отримували допомогу по безробіттю.

 

За інформацією Луганського обласного центру зайнятості