Прес-центр31 березня 2016, 16:03

Проведено нараду із начальниками міських та районних управлінь соціального захисту населення

30 березня 2016 року в місті Сєвєродонецьку за участю директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонори Поліщук за підтримки ПРООН відбулася нарада із начальниками міських та районних управлінь соціального захисту населення.

 

У ході наради Елеонора Поліщук розповіла про основні пріоритети в роботі органів соцзахисту на поточний рік. У режимі діалогу учасники обговорили найактуальніші поточні питання. Так, Елеонора Поліщук вкотре підкреслила необхідність роботи щодо верифікації всіх соціальних виплат та посилення їх адресності населенню, зазначивши пріоритетність інтересів кожної людини. Найбільш обговорюваною, очікувано, стала тематика роботи із внутрішньо переміщеними особами. Начальники управлінь зазначили, що недосконалість чинного законодавства значно ускладнює роботу в цій сфері. Підкреслена важливість створення єдиної бази внутрішньо переміщених осіб на рівні Мінсоцполітики України, яка б значно полегшила роботу на місцях.

 

Розглянуто майбутню реформу центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та їх можливе поєднання із територіальними центрами соціального обслуговування в умовах децентралізації. Так, зазначено два можливих шляхи роботи у цьому напрямку, які обираються безпосередньо установами на місцях: злиття та утворення єдиного універсального центру соціальних послуг або подальше існування двох окремих установ до закінчення процесу децентралізації.

 

Елеонора Поліщук надала доручення щодо участі органів соціального захисту населення в заходах з нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС та гідного відзначення цієї дати. Обговорюючи питання оздоровлення пільгових категорій громадян, вона зазначила, що у 2015 році вперше Департаментом на сто відсотків була забезпечена потреба осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, в оздоровленні.

 

Особливу увагу директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звернула на допомогу учасникам АТО. Так, надано доручення щодо визначення відповідальних за даний напрям на рівні заступників начальників управлінь соцзахисту населення з метою задоволення потреб та вирішення проблемних питань учасників АТО в оперативному порядку.

 

У сфері трудових відносин Елеонора Поліщук надала доручення щодо актуалізації міських та районних програм зайнятості. Обговорена також тематика надання різних видів пільг та субсидій населенню.

 

Яна Соловйова