Прес-центр31 cічня 2018, 17:01

Проведено нараду щодо забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус переселенців

31 січня 2018 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка із членом парламентської групи по справах ветеранів війни і учасників АТО Миколою Грековим. У зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації: Елеонора Поліщук, Михайло Івасішин, Людмила Діденко з метою обговорення питання забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Микола Греков доповів про обговорення у Верховній Раді України можливості виплати у 2018 році грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та які потребують поліпшення житлових умов. Він подякував Луганській облдержадміністрації за активну участь у вирішенні даного питання.

Одним із напрямків реалізації права на житло громадян є можливість придбати/побудувати житло шляхом отримання кредиту на пільгових умовах.

На даний час в області діють такі регіональні цільові програми, змістом яких передбачена можливість пільгового кредитування придбання та будівництва житла:

1)      регіональна цільова програма щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, яка затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 03.02.2017 № 65;

2)      регіональна цільова програма житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Луганській області на 2017-2021 роки, яка затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 19.05.2017
№ 312;

3)      підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки, яка затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 16.12.2016
№ 768.

Також, згідно з рішенням Рубіжанської міської ради від 01.11.2017
№ 34/11 об՚єкт незавершеного будівництва – «Житловий будинок 16-Б 7-й мікрорайон м. Рубіжне» та об՚єкт нерухомого майна – гуртожиток, розташований за адресою: вул. Чехова, 9 (9Б), передаються у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області для проведення комплексу будівельних робіт та введення їх в експлуатацію. Після цього буде вирішуватися питання щодо надання житла внутрішньо переміщеним особам та розроблено відповідний порядок.

Людмила Король