Прес-центр25 грудня 2015, 12:12

Проведено засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик. Участь взяли також члени комісії: директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, начальник управління з питань праці ГУ Держпраці у Луганській області Денис Рисухін, перший заступник начальника ГУ ПФ України у Луганській області Павло Баранов, а також запрошені представники структурних підрозділів ОДА, у сфері управління яких наявна заборгованість із заробітної плати, зокрема, Департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА, Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА, а також представники Управління СБУ в Луганській області.

 

Секретар комісії Елеонора Поліщук поінформувала про ситуацію із заборгованістю. Так, за даними оперативного щотижневого моніторингу, станом на 21.12.2015 заборгованість із заробітної плати складає 33,6 млн грн на 32 економічно активних підприємствах області, у тому числі:

 

1) підприємства державної форми власності: 5,9 млн грн на 2 підприємствах:

- ДП «Науково-дослідний інститут техніки безпеки хімічних виробництв» - 41 тис. грн (м. Сєвєродонецьк);

- ДП «Укршахтгідрозахист» - 5856,1 тис. грн (м. Лисичанськ);

 

2) комунальні підприємства: 1570,4 тис. грн на 7 підприємствах.


З них найбільшу заборгованість мають:

- КП «Услуга» м. Золоте – 554,6 тис. грн (Попаснянський район);

- КП «Лисичанське тролейбусне управління» - 348,1 тис грн
(м. Лисичанськ);

- КП «Житлосервіс «Промінь» - 294,2 тис. грн (м. Сєвєродонецьк);

2) підприємства іншої форми власності: 26,1 млн грн на
23 підприємствах. Найбільшу заборгованість мають:

- Сьомий воєнізований гірничорятувальний загін – 6813,7 тис грн
(м. Лисичанськ);

- Луганська філія ДП «Регіональні електричні мережі» - 6396 тис. грн
(м. Лисичанськ);

- ВП «Управління по експлуатації західної фільтрувальної станції обласне комунальне підприємство «Компанія «Луганськвода» -
3383,4 тис. грн (Попаснянський район);

- Другий воєнізований гірничорятувальний загін – 1908,8 тис. грн
(м. Лисичанськ);

- Лисичанська філія «Технотканина» Товариства з обмеженою відповідальністю «Корпорація «Гуматекс» – 1318,6 тис. грн (м. Лисичанськ);

- ПрАТ «Армопласт» - 1220,3 тис. грн (м. Лисичанськ);

- ТОВ «Лисичанський машинобудівельний завод» – 1034,3 тис. грн (м. Лисичанськ).

 

У порівнянні з останніми статистичними даними (на 01.11.2015 року), заборгованість по економічно активним підприємствам зменшилася на 14,9 млн грн (-30%). Повністю була погашена заборгованість на 16 підприємствах, в тому числі на 2 комунальних.

 

Доповідали представники місцевих органів влади про стан погашення заборгованості у відповідному районі та місті. Зокрема, заслухані представники керівництва міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попаснянського району.

 

У ході засідання прийнято низку рішень, в тому числі посилити роботу відповідальних структурних підрозділів облдержадміністрації спільно з органами місцевої влади з погашення заборгованості, проконтролювати призначення виділених комунальним підприємствах коштів з місцевих бюджетів, направити облдержадміністрацією клопотання Кабінету Міністрів України щодо надання доручення ГУ Держпраці у Луганській області здійснити перевірки додержання законодавства про працю на підприємствах-боржниках.

 

Яна Соловйова