Прес-центр17 серпня 2017, 17:08

Розпочато спільний проект Норвезької ради у справах біженців та служби зайнятості

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся масштабний спільний проект з підготовки кваліфікованих спеціалістів у рамках програми “Продовольча безпека та життєзабезпечення”, організований Луганським обласним центром зайнятості та представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC).

 

Розпочали навчання 65 осіб за професіями “Перукар”, “Манікюрник”, “Кравець”, із яких 21 особа — безробітні, направлені Сєвєродонецьким та Лисичанським міськими центрами зайнятості, та 44 особи із числа малозабезпечених верств населення, направлених Норвезькою радою. Навчання проводиться на базі ДНЗ «Сєвєродонецький професійний ліцей», із яким служба зайнятості успішно та плідно співпрацює протягом багатьох років у напрямку підготовки кваліфікованих спеціалістів для сфери обслуговування. Навчальний заклад надав світлі та просторі кабінети, сучасні майстерні для виробничого навчання, оснащені новим обладнанням та меблями, забезпечив висококваліфікованими викладацькими кадрами. Норвезька рада забезпечила гарантовану матеріальну підтримку всім учасникам проекту та безробітним. Крім цього, в період навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю. Після закінчення повного курсу навчання слухачі отримають документ державного зразка із наданням відповідної кваліфікації та розряду.

 

Одержання нової професії та додаткова матеріальна підтримка у цей період, безумовно, нададуть можливість безробітним бути більш успішними та конкурентоспроможними на ринку праці, реалізувати себе в новій галузі та розширити можливості працевлаштування.

 

За матеріалами Луганського обласного центру зайнятості