Прес-центр3 жовтня 2017, 13:10

У Білокуракинському районі центр зайнятості та соціальні служби зустрілися із усиновителями, опікунами та прийомними батьками

Усе починається з дитинства – усі наші злети і падіння беруть свій початок саме у дитинстві. Якщо дитина огорнута піклуванням та любов’ю – це запорука її майбутнього благополуччя. На сьогодні в Україні 12 тис. дітей не мають змоги сказати «мама» або «тато», відчути тепло материнського піклування та любові. Державна політика України спрямована на те, щоб кожна дитина в нашому суспільстві мала свою родину, а не виховувалася в інтернатах та дитячих будинках. Діти – це майбутнє кожного з нас та запорука успішності розвитку країни. Те, що ми вкладаємо в наших дітей сьогодні, дасть плоди в майбутньому.

 

Із 2009 року в Україні 30 вересня святкують День усиновлення – офіційне свято всіх усиновителів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів.

 

За сприянням відділу у справах сім’ї та молоді Білокуракинської районної державної адміністрації 29 вересня фахівці районного центру зайнятості взяли участь у виїзному заході, присвяченому дню усиновлення. Під час заходу заступник директора районного центру зайнятості Валентина Васильченко розповіла опікунам та прийомним батькам про профінформаційні послуги, які можуть отримати їх діти в центрі, та надала інформаційні папки служби зайнятості, що містять поради батькам для допомоги дітям у професійному визначенні.

 

Зустріч пройшла в теплій атмосфері за чашкою чаю. Представники всіх соціальних служб району надали інформацію щодо державної підтримки батькам, які виховують прийомних дітей. Кожна родина поділилася своїми досягненнями та проблемами.

 

Наприкінці зустрічі ніхто з учасників, які присвятили себе дітям, не залишився без подарунка.

 

За матеріалами Білокуракинського районного центру зайнятості