Прес-центр12 березня 2016, 12:03

У Лисичанську стартував «Марафон актуальних професій»

Місто Лисичанськ – це «колиска Донбасу». Тут була створена перша шахта та добуто перше вугілля. Саме тому вугільна промисловість традиційно розвивається і навіть у найскрутніші роки шахти Лисичанська працюють.

 

У зв’язку із цим доречно стало питання ознайомлення школярів міста з гірничими професіями. Декілька навчальних закладів готують майбутніх робітників для шахт. Цього року 11 березня Лисичанському міському центру зайнятості ознайомити з професіями гірників допоміг Лисичанський Ордену Трудового Червоного Прапору гірничій технікум. Тут окрім молодших спеціалістів готують також вісім робітничих професій.

 

Суворий режим безпеки життєдіяльності та техніки безпеки не дозволяє проведення професіографічних екскурсій на території діючої шахти. Однак, на території гірничого технікуму відтворені робочі дільниці, бурові установки, шурфи шахт, насосні та очисні станції, музей геології.

 

Разом із соціальними партнерами, фахівцями ВП «Шахти Новодружеська» ПАТ «Лисичанськвугілля» викладачі та майстри технікуму знайомили учнів 8-11 класів з таємницями праці шахтарів.

 

Закінчився захід концертом, який організували студенти Лисичанського гірничого технікуму.

 

За матеріалами Лисичанського міського центру зайнятості