Прес-центр11 серпня 2017, 17:08

У Попаснянському районі активізується робота щодо попередження домашнього та ґендерного насильства

10 серпня 2017 року відбулося засідання Попаснянської районної робочої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї. Захід відбувся під головуванням начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Скребцової, адже саме управління є координатором тематики попередження насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства. У засіданні також взяли участь фахівці управління, представники Попаснянського відділу поліції, служби у справах дітей РДА, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, мобільної бригади психосоціальної допомоги, міські та селищні голови району, керівники підвідомчих установ.

 

Відповідно до порядку денного присутні розглянули питання впровадження пілотного проекту в межах Попаснянського району щодо визначення у кожному населеному пункті осіб, відповідальних за надання первинної допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства, а також вчасного попередження цього явища.

 

Членів робочої комісії поінформували про створення Фондом народонаселення ООН на базі Попаснянської центральної районної лікарні кабінету невідкладної анонімної медико-психологічної допомоги (місто Попасна, вул. Сонячна, 35) для жінок, постраждалих від насильства.

 

За підсумками засідання комісією було вирішено визначитися із відповідальними особами за цей напрямок роботи та долучити їх до навчань у вересні поточного року, які проводитимуться за підтримки представників міжнародних організацій Action Against Hunger та MdM.

 

Яна Соловйова