Прес-центр10 грудня 2018, 13:12

У Попаснянському та Старобільському районах презентовано гру «Бути жінкою»

Однією із цілей щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» є утвердження принципів рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у різних сферах життєдіяльності, запобігання проявам насильства по відношенню до жінок і дівчат.

05 грудня 2018 року в Попаснянському районі та 07 грудня у Старобільському районі проведено зустрічі із активними жінками, зокрема, із числа переселенок, представницями громадських організацій, фахівцями служб і установ, які надають допомогу постраждалим від насильства. Заходи проведено з ініціативи Агентства ООН у справах біженців в Україні та Благодійної організації «Стабілізейшен суппорт сервісез». У ході зустрічей було презентовано гру «Бути жінкою», виготовлену БО Стабілізейшен суппорт сервісез» за підтримки Українського жіночого фонду.

Кожен учасник та учасниця мали змогу спробувати свої сили у грі, опинившись у ролі жінки зі своїми особливостями, долаючи труднощі, стереотипи та дискримінаційні прояви, які подекуди трапляються і в реальному житті. Усі мали змогу поділитися враженнями щодо приміряних на деякий час образів. У Старобільському районі учасниці взяли участь у флеш-мобі, випустивши помаранчеві кульки, написавши на них імена видатних жінок, що символізувало несприйняття явища насильства по відношенню до жінок і дівчат.

Яна Силкіна