Прес-центр28 жовтня 2017, 10:10

У Сєвєродонецьку нагородили переможців конкурсу для медіа на кращий ґендерно чутливий матеріал

26 жовтня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу для медіа на кращий ґендерно чутливий матеріал. Конкурс було проведено міжнародною організацією ООН Жінки з метою підвищення обізнаності щодо ґендерної рівності та подолання ґендерних стереотипів серед журналістів та журналісток, які працюють у Луганській та Донецькій областях. Представники медіа були запрошені до участі, надіславши свої матеріали, зокрема, статті, блоґи та відеосюжети. Метою конкурсу було заохотити журналістів продемонструвати свої навички із ґендерно чутливого репортажу. Роботи приймалися із лютого по 31 березня 2017 року. Усього журі розглянули 41 роботу.

 

У нагородженні переможців взяла участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець. Вона подякувала представникам ЗМІ за підтримку інформаційно-роз’яснювальної роботи, що ведеться Департаментом спільно із партнерськими організаціями, у напрямках утвердження принципів ґендерної рівності та попередження домашнього та ґендерно обумовленого насильства.

 

За підсумками, перше місце зайняла команда телеканалу СТБ із телесюжетом про жінок, які служать у ЗСУ. Другий приз дістався журналістці із міста Слов'янська Донецької області Ксенії Шостацькій за статтю про жінок-патрульних офіцерок у Слов'янську. Третє місце посіла журналістка із міста Покровська Донецької області Марійка Давиденко, яка написала матеріал про жінок-переселенок, які налагодили власний бізнес та успішно  реалізувалися на нових місцях.

 

Також, у рамках заходу було проведено тематичні панельні дискусії, фасилітовані професійними журналістами та журналістками. Зокрема, Журналіст та фотограф Макс Левін, якій працює із виданнями Lb.ua та Reuters, розповів про особливості викладання історій, пов’язаних із ґендерним насильством. Учасниками також проведено дискусію щодо ґендерно чутливого репортажу.

 

Яна Соловйова