Прес-центр10 липня 2018, 09:07

У Сєвєродонецьку обговорили сталість проекту «Генерація UA»

09 липня 2018 року в Луганській облдержадміністрації відбулася зустріч із доктором Богданом Андрощуком, який є координатором програми співробітництва задля розвитку в Україні/Молдові, Дитячий Фонд Німеччина, а також із директором МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмилою Чуркіною. Обласну державну адміністрацію представляли виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Інна Сердюкова, представники Департаменту освіти і науки ОДА, Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА, Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Метою зустрічі стало обговорення подальшої сталості проекту «Генерація UA», що здійснюється в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: доручення ВПО до активних учасників процесу».

Учасникам було представлено підсумки впровадження проекту в місті Сєвєродонецьку. Так, у місті Сєвєродонецьку за адресою вул. Гагаріна, 101 Б було відкрито центр «Генерація UA». З цією метою була відремонтована частина будівлі Сєвєродонецького міського центру дитячої та юнацької творчості. Проектом охоплюються різні соціально вразливі категорії дітей, зокрема, із числа внутрішньо переміщених, діти з інвалідністю, а також їх батьки. Робота в центрі будувалася, виходячи із потреб самих клієнтів. Так, організовано соціально-психологічну допомогу дітям у форматі виїзних мобільних пунктів. Велика увага в центрі приділяється розвитку дитячих талантів. З цією метою організовано роботу гуртків із шиття, фотошколу, медіа-студію, проводяться тематичні пост-реабілітаційні Каравани Дружби.

Заступник директора Лисичанської ЗОШ I-II ступенів № 12 Катерина Галенко розповіла про досвід співпраці із проектом «Генерація UA» та МБФ «Жовто-Блакитні Крила», у рамках якого було надано сприяння в забезпеченні технікою, гуманітарну допомогу дітям із соціально вразливих сімей, проведено низку спільних заходів, зокрема, відзначення Дня Європи.

Загалом, у рамках проекту в Луганській області протягом 2017-2018 років проведено 62 активності, якими охоплено 2400 дітей, здійснено 19 мобільних виїздів (охоплено 814 дітей), надано гуманітарну допомогу 210 дітям, до діяльності в навчальних студіях долучено 269 дітей, проведено 17 дитячих тренінгів (охоплено 251 дитину), а також проведено 12 заходів для 150 дорослих.

Яна Соловйова