Прес-центр1 червня 2018, 09:06

У Сєвєродонецьку відбувся національний 5-кілометровий забіг за мир та рівність

26 травня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбувся національний «Забіг за мир та рівність», присвячений Цілям у галузі сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, двом Цілям, що мають особливу актуальність в українському житті: Цілі 10 «Скорочення нерівності» та Цілі 16 «Мир, справедливість та сильні інститути».

«Цілі сталого розвитку» - це цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені Організацією Об'єднаних Націй на період від 2015 до 2030 року і нараховують 17 глобальних цілей, в рамках яких є 169 конкретних цільових показників.

У забігу взяли участь представники Луганської обласної державної адміністрації, зокрема співробітник сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення ОДА.

Захід проводився одночасно в 11 локаціях країни: міста Київ (Труханів острів та Оболонь), Івано-Франківськ, Коломия, Краматорськ, Львів, Маріуполь, Одеса, Сєвєродонецьк, Тернопіль, Харків.

Мета забігу, окрім пропаганди здорового способу життя, - звернути увагу на необхідність розвитку солідарності між українцями, надихнути людей докладати зусилля на встановлення миру в країні та створення рівних можливостей для всіх.

Ініціатива реалізується за підтримки бігового руху Runday, Програми розвитку ООН в Україні за кошти Європейського Союзу, урядів Швейцарії та Швеції, в партнерстві зі структурою ООН-Жінки в рамках Програми розбудови миру та відновлення.

Сергій Долженко