Прес-центр5 cічня 2018, 09:01

В обласній державній адміністрації обговорили питання діяльності Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради

04 січня 2018 року з метою організації роботи з соціальної реабілітації в місті Сєвєродонецьк відбулась нарада з питання діяльності Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради.

Під час наради обговорено питання соціального захисту осіб з інвалідністю, особливості соціального захисту та соціальної реабілітації дітей з інвалідністю в місті Сєвєродонецьк, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, позаштатний радник голови облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Микола Надулічний, начальник фінансового управління Сєвєродонецької міської ради Марина Багринцева, начальник управління праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради Наталія Василенко, директор Центру соціальної реабілітації Сєвєродонецької міської ради Ольга Степова та батьки дітей з інвалідністю, які проживають у Сєвєродонецьку.

На жаль, тенденція в Луганській області та в місті Сєвєродонецьк така, що ми спостерігаємо збільшення кількості дітей з інвалідністю щороку та зростання кількості дітей, які потребують реабілітаційних послуг. Окрім того, поява нових категорій дітей, які потребують негайного втручання та надання їм комплексу реабілітаційних послуг зумовлює необхідність впровадження послуги раннього втручання в Сєвєродонецьку.

Сьогодні така послуга надається лише у трьох центрах соціальної реабілітації області, а в Сєвєродонецьку не в повному обсязі. Наразі однією з найбільших проблем є відсутність спеціалізованого приміщення та недостатня кількість спеціалістів, які працюють у Центрі.

Під час обговорення було визначено основні пріоритети роботи на 2018 рік та найгостріші проблемі, які потребують швидкого втручання.

 

Тетяна Фролова