Прес-центр6 вересня 2018, 14:09

Відбулось засідання обласної комісії з питань одноразової матеріальної допомоги

Одноразова грошова допомога є одним з видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно мешкають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.

4 вересня 2018 року в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Під час засідання розглянуто 113 справ осіб із різних міст і районів Луганщини, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, через тяжку хворобу, тимчасове переселення, втрату житла та інше. Виходячи з можливостей обласного бюджету було призначено матеріальну допомогу на суму 293 тисячі гривень, у т. ч.:

- 12 особам, у яких зруйновано житло на суму 36 тис. грн;

- 8 учасникам АТО  на суму 19 тис. грн;

- 4 учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС на суму 12 тис. грн;

- 11 тимчасово переміщеним особам на суму 29,7 тис. грн.

 

Секретар комісії

Лариса Агєєнко