Прес-центр20 липня 2018, 16:07

Відбулося чергове засідання комісії з призначення матеріальної допомоги

Одноразова грошова допомога є одним з видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно проживають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.

18 липня 2018 року в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Під час засідання розглянуто 109 справ осіб із різних міст і районів Луганщини, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, через тяжку хворобу, тимчасове переселення, втрату житла та інше. Виходячи з можливостей обласного бюджету було призначено матеріальну допомогу на суму 272 тисячі гривень, у т. ч.:

- 3 особам, у яких зруйновано житло на суму 8 тис. грн;

- 2 учасникам АТО  на суму 5 тис. грн;

- 6 учасникам ЧАЕС на суму 18,5 тис. грн;

- 12 тимчасово переміщеним особам на суму 31,2 тис. грн.

 

Секретар комісії

Агєєнко Лариса