Прес-центр23 грудня 2015, 14:12

Вперше після переміщення облдержадміністрації офіційно присвоєно статус особі, постраждалої від торгівлі людьми

Питання надання статусу постраждалого від торгівлі людьми розглянуто на засіданні Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, яке відбулося 22 грудня 2015 року за участю голови ради, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

 

Начальник управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов доповів, що на початку грудня поточного року вперше після переміщення облдержадміністрації офіційно присвоєно статус особі, постраждалої від торгівлі людьми. Зазначена робота проведена в тісній співпраці Департаменту з ГУ Національної поліції у Луганській області та громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу». Наразі ведеться робота щодо надання комплексу реабілітаційних послуг постраждалій особі.

 

Підполковник поліції, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ Національної поліції у Луганській області Андрій Білоноженко зазначив, що в органів поліції та облдержадміністрації Луганщини налагоджена конструктивна співпраця у цьому напрямку. Також він закликав фахівців соціальної сфери, які взаємодіють із постраждалими, працювати із жертвами щодо надання ними інформації про злочинців, адже саме соцробітникам люди готові довірити найболючіші переживання. «Органи соціального захисту націлені на надання допомоги безпосередньо постраждалому, у той час як органи поліції зацікавлені у покаранні злочинців. Реалізація цього процесу можлива у тісній співпраці», – наголосив Андрій Білоноженко.

 

Яна Соловйова