Прес-центр29 травня 2017, 09:05

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся обласний Ярмарок вакансій для студентської молоді

25 травня 2017 року з ініціативи Луганського обласного та Сєвєродонецького міського центрів зайнятості в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся широкомасштабний Ярмарок вакансій для студентів цього ВУЗу та студентів Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму.

 

Відкрив Ярмарок вакансій директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський, який зазначив, що проведення таких заходів сприятиме працевлаштуванню випускників університету, допоможе студентам старших курсів знайти місце проходження стажування та практики, а роботодавцям – підібрати молодих спеціалістів на існуючі вакансії.

 

У заході взяли участь представники 40 підприємств та організацій Луганської області – міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Білокуракинського, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського районів. Роботодавці презентували свої підприємства, знайомили присутніх з умовами праці та вимогами до кандидатів на вакансії, обговорювали з потенційними співробітниками їхні очікування щодо роботи та проблеми, які виникають при пошуку роботи.

 

Близько 300 випускників університету та Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму взяли участь у заході та мали змогу ознайомитися з актуальними вакансіями регіону, поспілкуватися та налагодити відносини з перспективними роботодавцями. Фахівці служби зайнятості з усіма бажаючими проходили сучасне профдіагностичне тестування, яке допомагає визначити рівень мотивації особистості до успіху, стійкості та концентрації уваги, провести дослідження її комунікативних установок та здійснити оцінку професійної спрямованості, провели тренінг з техніки пошуку роботи та надали рекомендації щодо удосконалення навичок складення резюме та проведення співбесіди з роботодавцем. Після тренінгу п'ять студентів виявили бажання записати відеорезюме. Найбільш активні та талановиті випускники отримали від роботодавців запрошення на поглиблену співбесіду та подальше спілкування з керівництвом підприємства.

 

За матеріалами Луганського обласного центру зайнятості