Прес-центр25 cічня 2018, 16:01

Як зберегти здоров’я взимку

Зима завжди вважалася найбільш суворою порою року: морози, холод, сніг, дефіцит вітамінів у продуктах харчування.

Незважаючи на сірі хмари та морозну погоду, гуляйте на вулиці кожного дня не менше 20 хвилин, а за сонячної погоди час прогулянки обов’язково збільшіть. Стежте за тим, щоб ваш дім і робоче місце були завжди добре освітлені, і краще, якщо це буде природне освітлення.

Подружіться із водними процедурами. Нехай вашою гарною звичкою стануть вранішні та вечірні обтирання вологим рушником. Це позитивно впливає на фізичні та психічні процеси в організмі, сприятиме загартовуванню.

Зверніть увагу на харчування. Максимально наповніть свій раціон вітамінами: сирими фруктами та овочами. Та і джерела вітамінів поруч з нами: квашена капуста (найбагатший постачальник вітаміну С), журавлина (природний антибіотик), шипшина (еліксир здоров’я), гранат (містить органічні кислоти, амінокислоти, мінеральні речовини), лимон (помічник у підтримці психічного стану людини). Людям, які займаються розумовою працею, рекомендується більше вживати волоських горіхів, сухофруктів, цукор замінити на мед, вживати більше риби тощо.

Не варто забувати про «зимові травмонебезпечні фактори», до яких відносяться знижена температура повітря, слизькі дороги, тротуари, падіння бурульок, несприятливі погодні умови (значні коливання температури, сильний вітер тощо). Отже, щоб запобігти зимовим травмам і зберегти здоров’я, необхідно:

1. Вдягати максимально зручне взуття, щоб воно не було на височенних підборах чи на два розміри більшим.

2. Слід бути уважним, коли йдеш по вулиці у таку пору. Пересуватися необхідно невеличкими кроками і бути зосередженим на ходьбі.

3. Під час падіння краще намагатися приземлитися на бік, а не на руки чи спину.

4. Для запобігання переохолодженням тепло одягатися.

Залишатися здоровою людиною і чудово проводити час дозволить вам отримати максимальну вигоду від холодної зими.

                                                   

Валентина Полсакова