Прес-центр25 квітня 2017, 10:04

Юрій Гарбуз: Наш синівській і громадянський обов’язок – забезпечити гідні умови життя учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» під головування голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з представниками міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини» з метою обговорення проблемних питань, взаємодії та відзначення 31-роковин Чорнобильської трагедії.

 

У зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, актив міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини»» та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

«У вічній скорботі ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті», – зазначив у вітальному слові до присутніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Юрій Гарбуз та наголосив, що вони виконали свій найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і народом – зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч.

 

«А наш синівській і громадянський обов’язок, – наголосив очільник області, – забезпечити гідні умови життя учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС».

 

Обласною владою, за його словами, забезпечено стовідсоткове виконання державних бюджетних програм та регіональної цільової програми соціального захисту громадян. У 2017 році вдвічі збільшено витрати з обласного бюджету і втричі з місцевих та районних бюджетів на медичну допомогу постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

 

«Питання соціального та медичного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи знаходяться на моєму особистому контролі. Ми у неоплатному боргу перед тими, хто пройшов через атомне пекло, ризикуючи власним життям і здоров’ям!», – додав Юрій Гарбуз.

 

Очільник області нагородив учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС почесними грамотами обласної державної адміністрації.

 

Після урочистої частини перейшли до обговорення та вирішення проблемних питань соціального та медичного захисту осіб, які постраждали внаслідок ЧАЕС. Також було заслухано доповіді щодо виконання рішень по судовим справам учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

За результатами дискусії ухвалено рішення створити спеціальну комісію для вирішення питань пенсійного забезпечення чорнобильців та членів їх родин. Актуалізовано проблему надання високоспеціалізованої медичної допомоги поза межами області. Прохання ветеранів Чорнобиля організувати оздоровлення їх дітей у західних областях країни буде реалізовано в рамках ініційованого очільником області проекту «Змінимо країну разом!».

 

За матеріалами прес-служби обласної

військово-цивільної адміністрації