Прес-центр13 листопада 2015, 15:11

Залучення переселенців до суспільного життя заплановано включити до заходів обласної програми розвитку громадянського суспільства

На Луганщині розпочато роботу щодо створення регіональної програми розвитку громадянського суспільства та інформаційного простору. Друге тематичне засідання «круглого столу» за участю представника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, інших структурних підрозділів ОДА, інститутів громадянського суспільства відбувся 12 листопада 2015 року.

 

Строк дії попередньої програми закінчується у 2015 році. Ініціаторами розробки проекту нової програми виступили Луганське регіональне відділення Асоціації міст України та Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець». Одним із блоків проекту є «Залучення внутрішньо переміщених осіб до суспільного життя». Учасники підкреслили, що окрім побутових проблем, зокрема, відсутності житла, необхідності збільшення соціальних виплат, у переселенців є і нематеріальні потреби. Так, важливо чітко притримуватися прав як внутрішньо переміщених осіб, так і громадян, які залишилися на непідконтрольній території. Представники громадських організацій зазначили, що у разі залучення переселенців до суспільного життя, у них з’явиться мотивація бути корисними приймаючій громаді на рівних правах із місцевими жителями.

 

Під час засідання також обговорили налагодження доступу до публічної інформації, навчання працівників органів влади, відповідальних за публікацію матеріалів на офіційних сайтах органів влади, якість висвітлюваної інформації. У ході засідання «круглого столу» відбулася дискусія щодо актуальності друкованих ЗМІ в містах та сільській місцевості, розглянута перспектива медіаосвіти дорослого населення.

 

Яна Соловйова