Прес-центр27 червня 2017, 18:06

Засідання клубу для жінок «Знайди себе» у Новопсковському районі

У Новопсковському районі в рамках семінару «Жінка на ринку праці» відбулося засідання клубу для жінок «Знайди себе» за темою: «Патронатний вихователь. Хто він?». Зустріч відбулася за участю фахівців із соціальної роботи Новопсковського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Олени Колесник та Альони Колеснікової.

 

Відкрила захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості Ірина Мага, яка розповіла про стан ринку праці в Новопсковському районі та альтернативні варіанти зайнятості.

 

Спеціалісти центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді розповіли присутнім жінкам про нову форму сімейного виховання – патронатну сім’ю. Вони пояснили, що патронатна сім’я передбачає виховання дітей, які вилучені з сім’ї тимчасово на строк від трьох місяців і більше (максимально 6 місяців). За кілька місяців, поки вилучені діти знаходяться в патронатній сім’ї, соціальні служби працюють з біологічними батьками для усунення складних життєвих обставин, що призвели до вилучення дітей. Якщо ці обставини подолано, діти повертаються в біологічну родину, а у протилежному випадку – батьків позбавляють батьківських прав, а дітей влаштовують до інших форм сімейного виховання. За надання своїх послуг патронатні вихователі отримують заробітну плату та кошти на утримання дітей, відповідно до їх віку та кількості.

 

До засідання долучилися і представники Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області. Вони проінформували жінок про легалізацію зайнятості як одну з актуальних тем сьогодення та презентували сучасні інформаційні сервіси ПФУ.

 

На завершення засідання Олена Колесник закликала присутніх розглянути питання створення патронатної сім’ї та звертатися за докладною інформацією у Новопсковський районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, а також запропонувала переглянути відеосюжет про роботу патронатних вихователів.

 

Роблячи крок на зустріч дитині, ми робимо кращим і добрішим наше життя. Жінки дискутували з приводу доведеної інформації, адже виховувати дітей, дарувати їм тепло та любов – це одне із жіночих покликань. Усього в заході взяли участь 25 безробітних.

 

За матеріалами Новопсковського районного центру зайнятості