Прес-центр7 липня 2018, 11:07

До уваги автомобільних перевізників та населення!

       З метою забезпечення соціальних гарантій у сфері транспортного обслуговування, на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України   від 14.03.2018 № 197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» Департаментом проведено розрахунок середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області станом на 01.01.2018.

       Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.06.2018 № 469 (далі – Розпорядження), яке зареєстроване у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 02.07.2018 за № 50/1806 та набрало чинності 04.07.2018, затверджено розмір щомісячної готівкової виплати у 2018 році окремим категоріям осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового транспорту) та міжміських маршрутах, що становить 108,00 грн.

       З текстом нормативно-правового акту можна ознайомитись на офіційному веб-сайті облдержадміністрації http://loga.gov.ua у розділі «Нормативні документи» – «Розпорядження голови».

       Слід зазначити, що рішення про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах за рахунок місцевих бюджетів приймаються органами місцевого самоврядування.

       У разі неприйняття органом місцевого самоврядування такого рішення відповідні пільги продовжують надаватись у безготівковій формі.

       Додатково органи місцевого самоврядування мають право:

-  визначати інші категорії громадян, яким зазначена пільга надаватиметься у готівковій формі (наприклад: пенсіонери за віком);

-  приймати рішення щодо збільшення кількості поїздок та розміру суми, затвердженої Розпорядженням.