Прес-центр26 вересня 2017, 17:09

Інформація щодо пасажирського автобусного сполучення Сєвєродонецьк–Лисичанськ через залізничний вокзал

         До облдержадміністрації надходить велика кількість звернень мешканців Луганської області щодо відновлення пасажирського автобусного сполучення Сєвєродонецьк – Лисичанськ через залізничний вокзал.

         Пасажирське транспортне сполучення Лисичанськ – Сєвєродонецьк забезпечувалося двома приміськими внутрішньообласними автобусними маршрутами  № 407 «Лисичанськ АС – Сєвєродонецьк АС (ч/з зал.вокзал)» та № 417 «Лисичанськ АС – Сєвєродонецьк АС (ч/з Пролетарій)», на яких задіяне 14 транспортних засобів середньої місткості.

         На ділянці автомобільної дороги Сєвєродонецьк – Лисичанськ через залізничний вокзал розташований мостовий перехід, що складається з мосту через русло р. Сіверський Донець та 4-х заплавних мостів, що розташовані на підходах до річки з боку м. Сєвєродонецька. Увесь комплекс мостів перебуває на балансі Сєвєродонецької міської ради

         У 2014 році внаслідок підриву був зруйнований міст через р. Сіверський Донець, і усе автобусне сполучення перенесено на маршрут через завод «Пролетарій».

         За результатами обстеження споруд мостового переходу, яке  виконувалося спеціалістами Харківського національного автомобільно-дорожнього університету у 2015 році, усі заплавні мости були визнані аварійними, на яких не забезпечена безпека проїзду транспорту і проходу пішоходів, і такими, що підлягають капітальному ремонту з заміною несучих конструкцій.

         06.12.2016 року після проведення капітального ремонту був введений в експлуатацію основний міст через русло р. Сіверський Донець і заплавні мости № 4, 3. Ремонт мостів № 2, 1 був перенесений на 2017 рік.

         У січні 2017 року комісією з безпеки дорожнього руху м. Сєвєродонецька було прийнято рішення про неможливість відновлення руху транспорту через заплавні мости № 1, 2 до проведення їхнього капітального ремонту.

         Порядком організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом, затвердженого наказом Мінінфраструктури від 15.07.2013 № 480, передбачено, що відкриття нового або відновлення функціонування існуючого автобусного маршруту здійснюється за умови відповідності експлуатаційного стану доріг і дорожніх об’єктів, якими пролягає маршрут, вимогам правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.

         Враховуючи незадовільний технічний стан заплавних мостів № 2 та 1 на автодорозі Сєвєродонецьк – Лисичанськ у напрямку залізничного вокзалу, за інформацією балансоутримувача – Сєвєродонецької міської ради, відновлення руху пасажирського автомобільного транспорту вказаним маршрутом можливе виключно лише після проведення капітального ремонту вказаних мостів.

         Облдержадміністрація вживає усіх можливих заходів щодо забезпечення безпечних і комфортних умов дорожнього руху під час перевезення пасажирів. За інформацією Сєвєродонецької міської ради, на цей час проводиться комплексна експертиза проектно-кошторисної документації на відповідність будівельним нормам, початок робіт – 2018 рік.